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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  19/03/2021
Actualizado :  22/03/2021
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  FERNANDEZ, E.; SOARES DE LIMA, J.M.; FERRARO, B.; LANFRANCO, B.
Afiliación :  ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; BRUNO FERRARO ALBERTONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; BRUNO ANTONIO LANFRANCO CRESPO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Technology adoption, production performance and factors driving farmers' decision making process in beef cattle farms in Uruguay.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: 23rd ICABR (Intenational Consortium on Applied Bioeconomy Research) Conference,4-7 June 2019, Ravello, Italy. [Trabajo en Congreso + Poster + Presentación Oral].
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract: In 2016, the Sustainable Development Solutions Network (SDSN) project issued the first report with the Agricultural Transformation Pathways (ATP) for Uruguay and two other selected study cases. Beef is one of the main agri-food chains included in Uruguay´s first studies given is the country´s main export, production is the largest in terms of land used (12,6 million ha) and farms involved (44780). After setting Sustainable Development Goals (SDG)-consistent ATPs, the proposed ?backcasting? methodology includes the identification of roadblocks to overcome to transition. Using data from the National Cattle Farm Survey 2016 (1298 farms) this paper addresses the relationship between farm business orientation, farm size, technological level, and production performance. The objective is to understand the main constraints to the adoption of technology and the driving factors to consider in the design of future assistance programs. Cattle farms were classified according to their livestock business main orientation. A Technological Index (TI) was developed and calculated for each farm using data of application of specific production practices, farm production efficiency indicators and the extension and type of improved pastures in the farm. Results show a strong and increasing relationship trend between farm size, technological level, production performance and net income, particularly for cow-calf operations. Available facilities for specific technology implementation a... Presentar Todo
Palabras claves :  DEVELOPMENT; LIVESTOCK PRODUCTION; SDSN; SUSTAINABLE INTENSIFICATION; TECHNOLOGY ADOPTION.
Thesagro :  APPLIED ECONOMY UNIT; BEEF CATTLE; ECONOMY PROGRAM; PRODUCTION SYSTEMS; PROGRAMA DE ECONONÍA; SISTEMAS DE PRODUCCIÓN; UNIDAD ECONOMIA APLICADA - INIA.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15369/1/ICABR-2019-Paper-225.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15370/1/Poster-paper-225-Ravello.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103295 - 1PXIPC - DD

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  06/07/2021
Actualizado :  06/07/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  GRAS; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE LECHE; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA; UCTT
Afiliación :  UNIDAD DE AGROCLIMA Y SISTEMAS DE INFORMACIÓN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE LECHE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; UNIDAD DE COMUNICACIÓN Y TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Anticiparnos a las condiciones de estrés en bovinos de carne y leche.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2019, no. 58, p. 23.
Serie :  (Revista INIA; 58).
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Contenido :  El estrés térmico en bovinos produce pérdidas económicas en nuestros sistemas comerciales. En condiciones de estrés térmico, los animales sufren mermas en la producción (leche y carne), cambios fisiológicos y metabólicos que, en casos extremos, pueden causar su muerte. Si bien Uruguay no se encuentra en una zona donde el estrés térmico para los bovinos se dé en forma sostenida y peligrosa, resultados de investigaciones de INIA han demostrado importantes pérdidas por no disponer de mecanismos de mitigación.
Thesagro :  BOVINOS DE CARNE; BOVINOS DE LECHE; CLIMA; ESTRES TERMICO.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15785/1/Revista-INIA-58-Setiembre-2019-p.23.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103407 - 1INIAP - DDUY/REVISTA INIA/2019/58revinia 58
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